Preguntes freqüents

Els servicis públics i d’emergències que circulen amb servici urgent (servici de policia, extinció d’incendis, protecció civil i salvament, i d’assistència sanitària, pública o privada), així com vehicles per a la prestació de servicis bàsics (grua municipal, neteja, etc.), sí que podran circular pel carrer de la Pau, de Sant Vicent Màrtir i per totes les vies perimetrals de la plaça de l’Ajuntament, i també incorporar-se al carrer d’Alacant des de l’avinguda del Marqués de Sotelo.

Les persones residents de l’àmbit no necessiten cap autorització especial, tal com s’indica en el punt 11 de l’apartat «Amb cotxe, moto i altres vehicles de motor d’ús privat». Poden acreditar la condició de resident  amb el DNI, permís de circulació, rebut d’impostos de béns immobles o lloguer al seu nom.

Per als nous carrers de vianants (la Barcelonina, Correus, els Drets i la Sang), les persones residents que tinguen un vehicle o les propietàries o inquilines d’una plaça de garatge i comerciants amb activitat en estos carrers, poden sol·licitar la targeta d’habilitació d’accés amb vehicle turisme o motocicletes a carrers de vianants en l’enllaç següent:

 https://sede.valencia.es/sede/registro/procedimiento/TR.AR.40

Efectivament, l’accés als aparcaments públics de l’entorn és lliure i està totalment garantit des dels itineraris de circulació lliure de cotxes, motos i la resta de vehicles de motor privats (com es pot veure en el plànol annex).

DESCARGAR PLANO ACCESO A PARKINGS PÚBLICOS

La parada del Bus Turístic, que actualment s’ubica a la plaça de la Reina, es trasllada al carrer del Poeta Querol, tal com es pot veure en el plànol annex.

DESCARREGAR PLÀNOL PDF

La millora en l’espai públic a la plaça de l’Ajuntament, la de la Reina i el seu entorn deriva també en una important millora del servici de les línies de l’EMT al carrer de Colón.

A partir del 23 de març, fins a nou línies de l’EMT (8, 10, 11, 28, 32, 40, 70, 71 i 81) traslladaran directament les persones usuàries a l’epicentre comercial de València. Una millora del transport públic col·lectiu que, perquè siga possible, requerix una reordenació en la via que es resumix en els punts següents:

  1. Per a mantindre la regularitat i la fluïdesa del servici que oferixen a desenes de milers de persones diàriament, l’EMT i el servici de taxi disposaran de dos carrils exclusius al carrer de Colón.
  2. El carril que resta per a la circulació de cotxes, motos i altres vehicles motoritzats invertix el sentit entre la plaça de la Porta de la Mar i el carrer del Comte de Salvatierra, la qual cosa impossibilita l’entrada a Colón des de Porta de la Mar i la seua utilització com a via de pas cap a altres destinacions.
  3. No obstant això, l’accés al carrer de Colón i el seu entorn continua sent lliure per multitud d’itineraris, per la qual cosa qualsevol persona pot accedir al seu garatge o als aparcaments públics de la zona sense cap restricció seguint els sentits del trànsit (que es poden observar en el plànol adjunt).
  4. Això mateix succeïx per a la logística, que s’ha de regir pels sentits de circulació establits i manté les zones de càrrega habilitades, que amplien l’horari de 8 a 20 hores.
  5. L’únic canvi en els itineraris, a més del ja esmentat del primer tram del carrer de Colón, és la impossibilitat de realitzar el gir des de Colón al carrer de Pérez Baier travessant el doble carril bus. La incorporació a Pérez Baier seguirà oberta, però s’ha de fer creuant des del carrer d’Isabel la Catòlica. El gir només està autoritzat als taxis que el realitzen des del carril EMT-Taxi.

DESCARREGA PLÀNOL

Amb la finalitat de garantir la deguda seguretat, a partir del dia 4 de maig i mentre duren els treballs es procedirà a tallar la circulació i desviar les línies de l’EMT que passen per la plaça de l’Ajuntament i l’avinguda del Marqués de Sotelo. La circulació per als vianants serà lliure, atenent en cas que siga necessari, la senyalització de l’obra que indique itineraris alternatius.

A primera hora del dilluns 4 es tallarà la circulació de trànsit per la plaça de l’Ajuntament, i es podrà accedir als carrers adjacents com es realitza habitualment  durant els últims diumenges de mes, excepte al C/ Roger de Lloria. Per a solucionar esta circumstància i garantir l’accessibilitat a la propietat, des de primera hora s’invertirà el tram del C/ Pérez Pujol, entre C/ Correus i C/ Roger de Lloria.

Eixe mateix dilluns 4 de maig es reordenarà la senyalització al carrer de Sant Vicent Màrtir i començaran els treballs amb la creació de zones d’estacionament i càrrega i descàrrega noves en el tram comprés entre el C/ Sang i Maria Cristina per a, tot seguit, abordar el tram entre la plaça de Sant Agustí i el C/ Sang. Per a la fer estos treballs es duran a terme els talls de trànsit puntuals que siguen necessaris. Una vegada finalitzada la reordenació (previsiblement el dimecres 6, si les condicions climatològiques no ho impedixen) del C/ Sant Vicent Màrtir, es procedirà a invertir la circulació del C/ Llanterna i del C/ Carabasses (entre l’av. De l’Oest i el C/ Mallorquins). Una vegada culminen les obres, es posarà en marxa la nova operativitat de la plaça i el seu entorn, amb 12.000 metres nous d’espai per a vianants.

DESCARREGAR PLÀNOL

Mentre duren les obres en la plaça consistorial, s’adaptarà de manera provisional el recorregut de les línies C1, 6, 8 ,10, 11, 14, 19, 32, 35, 40, 70 ,71 i 81. EMT informarà d’estos canvis en totes les parades amb línies afectades, les xarxes socials, l’APP i el canal EMTV, on es difondrà informació singularitzada de cada línia.