València, la plaça és teua

Els llibres d’història encara recorden el naixement de l’actual plaça de l’Ajuntament com una placeta triangular, allà per l’any 1200, amb el nom de Sant Francesc, al costat del convent del mateix nom. Però com va anar succeint en tants altres espais públics, també en el fòrum més cèntric de la ciutat de València i amb la connivència dels administradors locals que van confondre els fums dels motors amb el progrés i la modernitat, les persones van perdre el protagonisme i la centralitat de l’ús de l’espai per a cedir-lo a les màquines.

No obstant això esta primavera, 800 anys després, i també d’acord amb un signe dels temps que ha retornat a les persones el paper central a la ciutat i la importància que té millorar la qualitat de vida i cuidar el medi ambient, la plaça de l’Ajuntament torna a ser un lloc per a l’esplai, per a la trobada: torna a ser plaça.

Arrere queda la gran rotonda per al trànsit rodat al voltant d’una esplanada central aïllada (que va arribar a ser utilitzada en el pitjor moment de la seua història recent com a ampli espai d’aparcament en superfície). I no sols això, l’actuació recollida en el Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella i desenvolupada pel Servici de Mobilitat de l’Ajuntament de València no sols guanya l’espai frontal de la casa consistorial i la resta de la zona nord-oest, sinó que amplia la vorera oest de Marqués de Sotelo, l’espai per als vianants enfront de l’edifici de Correus, la vorera nord-est de la plaça de l’Ajuntament, i convertix en zona de vianants els carrers de la Sang, dels Drets, de Correus i de la Barcelonina, a més d’alliberar del gros del trànsit el tram del carrer de Sant Vicent Màrtir entre les places de la Reina i de l’Ajuntament.

Tota una actuació que, a l’espera d’una futura reurbanització, es realitza mitjançant la posada al dia del deteriorat ferm de l’entorn, la redistribució de les obligades servituds de trànsit per a garantir l’accés del transport públic, les persones residents i usuàries de places de garatge, i els servicis d’emergències, i la disposició del mobiliari que garantisca la seguretat i el gaudi de l’espai públic recuperat.

Arrere queden, i no s’han d’oblidar, tots els passos donats fins arribar a la possibilitat de la recuperació: la reducció de la velocitat de circulació als carrers vorejats per la ronda interior; la conversió en zona de vianants de l’entorn de la Llotja; tot el treball per a convertir en zona de vianants la plaça de la Reina; l’impuls de mitjans de mobilitat sostenible que permeten desplaçar-se amb major facilitat i menys impacte espacial; l’eliminació del trànsit oportunista a Ciutat Vella; la modernització i l’impuls de l’EMT; o l’alliberament de la mateixa plaça de l’Ajuntament una vegada al mes per a evidenciar el desig de la ciutadania que la plaça fora del poble, no dels tubs d’escapament.

Totes eixes mesures van possibilitar que ja l’octubre de 2017 poguérem anunciar que estàvem preparats per a escometre esta recuperació de la plaça de l’Ajuntament. Una actuació que finalment duem a terme a partir del 4 de maig. Enhorabona, doncs, a totes: València, la plaça és teua.